Lipina v zimě a na jaře

Na konci loňského roku jsme se představili místním na Zpívání u vánočního stromu, k němuž jsme připravili společný program s dětským souborem Lipinka. Již tradičně jsme se 29. prosince vydali na vystoupení do Olomouce do hotelu Flóra. Zde na nás čekalo asi pět set německých diváků, kteří byli, soudě podle potlesku, s naším výkonem spokojeni.  Rok 2016 jsme ukončili 30. prosince, kdy jsme si uspořádali tradiční souborový večírek.

Začátek nového roku se nesl v našem souboru v duchu vystoupení na různých plesech. Jednalo se převážně o plesy krojové v okolních obcích např. v Šardicích, Nedakonicích. S tím byl spojen nácvik a opakování besed. Spousta členů také navštěvovala obecní, městské a školní plesy soukromě, což znamenalo, že ne všechny zkoušky byly tak hojně navštěvovány, jak bych si přála.

Přesto jsme začali pracovat na nových číslech, která by měla rozšířit náš stávající repertoár. Jedná se o tance nejen ryze regionální, ale i z okolních regionů, které jsou pro jejich temperament mezi našimi členy velmi oblíbené.

Blíží se Velikonoce. Vybraní členové se zapojí do akce Velikonoce v muzeích, kde budou plést „žile“. V pondělí je pak čeká velikonoční obchůzka všech děvčat ze souboru. Další akcí, do které se zapojí hlavně kluci, je stavění máje na náměstí.

 Zatím poslední plánovanou jarní akcí je regionální kolo verbířské soutěže, kterého se zúčastní i naši členové, a ty se chystáme samozřejmě podpořit.

Huna