Svěcení vína 2015 aneb střepy přinášejí štěstí

Letošní svěcení vína se skutečně neslo v duchu "Střepy přinášejí štěstí". O tom se koneckonců mohli přesvědčit i sami návštěvníci, protože řinčení skla neustávalo ani v průběhu večera. Již před začátkem, se nám vlivem špatného počasí a rozmáčených kartonů vína i vlivem stresujicího nedostatku času podařilo rozbít omylem nejakou tu lahev. Naštěstí šlo o víno, kterého jsme měli dostatek a návštěvníci tak nebyli ochuzeni. Inu, pár střepů pro štěstí... Krize však přišla asi hodinu před zahájením akce, kdy se kvůli nešikovnosti "složily" všechny lahve na stolku "Specialit". Záchrana zalehnutím vlastním tělem však vyšla a jediná láhev, která dopadla na zem se po všech těch střepech pro štěstí už tentokrát nerozbila.  V tu chvíli byl nejvyšší čas odejít a jít se domů převléct, protože bylo zjevné, že můžeme nadělat více škody než užitku. 

Akce začala slibně. I přes velmi nepříznivé počasí nás přišlo podpořit poměrně hodně lidí. Ovšem ani tak velká účast nám nepomohla s vypitím všech těch mnoha vzorků. A že se nám letos sešel extrémní počet vín.... Celkem to bylo 113 mladých vín a 72 vzorků vín starších ročníků. Celkem tedy rekordních 187 vzorků. Výborný výsledek darovaných vín znamenal také výbornou nabídku pro košt, a byl také předzvěstí i výborné nálady. 

Vše se vyplnilo odpoledne se neslo skutečně v duchu pohody. I přes nepřízeň počasí pan farář posvětil přinesená i degustovaná mladá vína, děcka z Lipinky s nadšením sobě vlastním odvystupovaly a ženské z pěveckého sboru doladily svými zpěvy atmosféru ve stanech. Všechna vystoupení pak byla doplněna příležitostnými sóly ve hře na střepy, kdy byla omylem převrhnuta další vína ze stolů a tu a tam se rozbila nějaká sklenička či prázdná lahev. V tomto směru byl letošní rok také rekordní. Na rozdíl od vína, kterého bylo dostatek, po oškvarcích, husách i beleších se opět slehla zem. 

O úspěchu akce svědčí také samotný konec akce, který byl oproti plánované 19. hodině posunut téměř k půl deváté. 

Tímto bychom rádi poděkovali především všem, kteří nám poskytli víno na košt, i všem, kteří přiložili ruku k dílu a s organizací a realizací nám pomohli. V tuto chvíli již připravujeme Vánoce po staru a jsem si jistá, že i tam je na co se těšit!

Zdraví vás 

Kristýna