Vystoupení za hranicemi

O víkendu jsme měli příležitost reprezentovat náš krásný folklor i za hranicemi. Za hranicemi Jihomoravského kraje a vlastně i za hranicemi lidských možností. Na festival jsme se upsali hned z několika důvodů. Jedním z nich je, že během kovidových omezení nebyla možnost nikde veřejně tančit a zpívat, a tak naše mládež ztrácela chuť a mitovaci. Překvapením pro nás pak bylo, že chuť a motivaci nenašli ani před samotným vystoupením. Šéf proto musel vytáhnout všechny žolíky, které měl. Žolíci byli z masa a kostí a povolávací rozkaz obdržel každý, kdo měl odtančeno minimálně deset let a k pohybu potřebuje jen dvě končetiny. Francouzské hole znamenaly distanc. To, že jsou žolíky v aktivní záloze, nikoliv ve výslužbě, se všichni dozvěděli záhy. A protože všichni prošli tvrdou školou šéfovou, nikdo se neodvážil odporovat.

A tak se stalo, že na festival jel krásný koktejl mladých a ještě mladších tanečníků a tanečnic. Ty mladé se nemohly dočkat, že konečně opustí všednodenní rutinu starostí o děti a domácnost, ty ještě mladší si vyslechly opravdu velkou zásobu příběhů a zážitků z dob minulých. Takzvané zaškolení proběhlo ještě v autobuse. Následná symbióza na vystoupení pak skutečně zafungovala a výsledek byl....JAKO ZA MLADA. O tance nikdo z nás strach neměl. Byl vybrán repertoár, který si každý z nás vybaví ještě na smrtelné posteli. Strach jsme měli spíše o časem poznamenané boty a propocené trička. Ti, kteří podcenili přípravu, na místě dokonce zjistili, že přibrali a nevlezou se ...DO BOT.  Pohotově a obětavě to vyřešily kamarádky nůžky. Škoda holinek. 

A co nás čeká v nejbližších dnech? Možná se budete divit, ale pomalu a jistě se chystá Martinské svěcení vín. Hrozny sice ještě visí na vinicích, ale přípravy této akce už pomalu začínají. Tak jako se už do obchodů pomalu a potichu vkrádá Santa se svým spřežením blikajících sobů, budete se Martinské svěcení vín vkrádat do našich příspěvků na FB i na blogu...

Tak mládí (i mladému vínu) ZDAR

Kristýna